Varför pojkar tycker om att bränna saker - en lista

1. Eld är farligt. Pojkar dras till fara som herpesvirus till cerat. Minsta tillstymmelse till fara/spänning i närheten och pojken kommer fråga: "var?!", "var är det?", "Hur lång tid tar det för mig att ta mig dit?" o.s.v.
2. Eld avger massor av ljus och värme, och oavsett vad alla pojkar försöker motbevisa, behöver de massor av ljus och värme, men vågar inte be om det (ty då skulle de betraktas som... tja, gay, eller nå't).
3. Det sprakar. Pojkar gillar saker som sprakar, mullrar, knastrar, poppar och allämnt låter rätt mycket. Tänk på det, hur ofta ser man en kille som inte tycker om popcorn, bilar och bubbelplast? Inte ofta.
4. Lathet. Det krävs mindre energi av pojken för att bränna något än att göra sig av med något på annat sätt. Dessutom finns det ingenting som är tråkigare än att åka till en sopstation. Bränn skiten hemma, vet jag!
5. Coolhetsfaktor. Åtminstone bland andra pojkar. Man är cool om man har en zippo-tändare med engelska flaggan eller "fuck You", på. Man är cool om man kan tända den genom ett handryck. Man är cool om man tänder eld på sin drink och häller den brinnades ner i halsen. Ända tills man upptäcker att det var för varmt för att svälja och hostar ut brinnande sambuca- sörja över bartendern. Då är man inte cool.




 

Sambuca, den brinnande ungdomskällan.
-Som smakar skit...



Frankenstein är namnet på doktorn som skapade monstret, inte monstret.